Snijd de helft van de tilapia in repen. Verwarm de helft van de witte wijn, de visbouillon en de gehakte tijm tegen de kook aan en pocheer hierin de repen tilapia 6-8 minuten. Schep de vis uit het pocheervocht en bewaar dit vocht. Verhit de olijfolie en roerbak hierin de bosuitjes met de helft van het loof en de komkommerblokjes 3 minuten. Schep de rijst erdoor en laat deze even meebakken totdat alle korrels glanzen. Schenk de rest van de wijn erbij en laat het iets inkoken. Voeg het pocheervocht van de tilapia beetje bij beetje toe en laat de rijst in 15-20 minuten zachtjes gaar worden. Voeg eventueel nog een scheutje water toe. Schep de peterselie en de stukjes tilapia door de risotto. Bestrijk intussen de overige tilapiafilets met chiliolie en rooster ze in een hete grillpan in 6-8 minuten bruin en gaar. Schep de risotto in diepe borden en leg de tilapia erop. Strooi de uiringetjes erover. Bestrooi de risotto eens met in krullen geschaafde Parmezaanse kaas. Vervang de tijm door dille. Wijn Fijn en fris met een Riesling d'Alsace.
Tilapia met groene risotto is een recept van Visrecepten