Tilapia met groene risotto

2
35 min of meer -
-
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snijd de helft van de tilapia in repen. Verwarm de helft van de witte wijn, de visbouillon en de gehakte tijm tegen de kook aan en pocheer hierin de repen tilapia 6-8 minuten. Schep de vis uit het pocheervocht en bewaar dit vocht. Verhit de olijfolie en roerbak hierin de bosuitjes met de helft van het loof en de komkommerblokjes 3 minuten. Schep de rijst erdoor en laat deze even meebakken totdat alle korrels glanzen. Schenk de rest van de wijn erbij en laat het iets inkoken. Voeg het pocheervocht van de tilapia beetje bij beetje toe en laat de rijst in 15-20 minuten zachtjes gaar worden. Voeg eventueel nog een scheutje water toe. Schep de peterselie en de stukjes tilapia door de risotto. Bestrijk intussen de overige tilapiafilets met chiliolie en rooster ze in een hete grillpan in 6-8 minuten bruin en gaar. Schep de risotto in diepe borden en leg de tilapia erop. Strooi de uiringetjes erover. Bestrooi de risotto eens met in krullen geschaafde Parmezaanse kaas. Vervang de tijm door dille. Wijn Fijn en fris met een Riesling d'Alsace.

Tilapia met groene risotto is een recept van Visrecepten

Dit vind je misschien ook lekker

Risottorijst met zeekraal en tijgerganalen
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto met tuinerwten uit Veneto
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Risotto met raapstelen en rucola
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto primavera
35 min Bijgerecht
Bekijk recept

Tilapia in rozemarijnmarinade
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tempura van tilapia en zomergroenten
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde vis met venkel
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise vissoep
20 min Voorgerecht
Bekijk recept