1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de vis op kamertemperatuur komen. Schrap of schil de bospenen en snijd ze schuin in dunne plakjes. Schep de wortelplakjes op een bakplaat om met 2 eetlepels olie, wat zout en de pul biber. Plaats de bakplaat in het midden van de oven en rooster de wortels in 30 minuten goudbruin en gaar. Schep ze tussentijds een keer om.
2 Maak een snelle kruidensaus: hak de peterselie en de kappertjes fi jn. Roer deze in een kom door 3 eetlepels olie en breng op smaak met zout, peper en citroensap.
3 Verhit de grillpan en bestrooi de tonijn aan beide kanten met zout en peper. Besprenkel de vis met de resterende olie en gril de tonijn enkele minuten tot er bruine strepen op staan maar de binnenkant nog niet helemaal gaar is (rosé).
4 Verdeel de wortels over de borden, leg de vis ertegen en schep de kruidensaus erover. Lekker met aardappelpuree. TIP Je kunt dit gerecht ook met zwaardvis maken. Witte albacore tonijn heeft een MSC-keurmerk.
Tonijn (albacore) met geroosterde wortels is een recept van Visrecepten