Verwijder het vel van de makreel en neem het visvlees van de graten. Verdeel de filets in grove stukken. Halveer de komkommer inde lengte en schraap met een lepel de zaadjes eruit. Snijd het vruchtvlees in boogjes en laat ze op keukenpapier uitlekken. Meng in een kom de Griekse yoghurt met de tahin, paprikapoeder en wat zout en peper. Roer de helft van de peterselie erdoor. Snijd het brood overlangs open. Leg de onderkant op een platte schaal en bestrijk het snijvlak royaal met de yoghurtspread. Bestrijk het snijvlak van de bovenkant van het brood wat dunner met de yoghurtspread. Verdeel de komkommer en makreel over de onderkant en leg de tomaatjes ertussen. Strooi de bosui en de rest van de peterselie erover. Leg de bovenkant van het brood erop en druk het geheel iets aan. Snijd het brood aan tafel in punten.
Turks brood met makreel is een recept van Visrecepten