Urker Scholvlootje van Baarssen

6
20 - 30 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 170 graden. Snipper 2 knoflookteentjes fijn, snijd de sjalotjes in ringentjes en de champignons in plakjes. Fruit de sjalotjes samen met de helft van de knoflook licht aan en voeg daarna de champignons toe. Fruit het geheel tot het mooi goudgeel van kleur is. Laat geheel afkoelen. Knip 6 velletjes bakpapier van ca 15 bij 12 cm en leg deze schuin in de oven- of bamboeschaaltjes, verdeel hierover de gefruite champignons met knoflook en sjalotjes. Snijd vervolgens de scholfilets in twee helften en voel of het geheel graatvrij is. Leg de twee halve scholfilets om en om (kop bij staart i.v.m. dikte garingsproces) bovenop het aangefruite mengsel. Klop vervolgens een mengsel van de ei met kookroom, (primerba) basilicum op olie, viskruidenmix en vers gemalen peper en zout. Verdeel 2/3 van het mengsel over de 6 vlootjes, bewaar 1/3 voor het laatst. Snijd de tomaatjes in 4 partjes en verdeel over de vlootjes. Ontdoe de langoustines van de schalen en snijd ze door drieën. Marineer ze met een marinade van olijfolie, het 2e gesnipperde knoflookteentje en vers gemalen peper en zout. Verdeel de langoustines over de vlootjes. Giet nu het resterend eimengsel over de vlootjes. Zet de vlootjes op roosters in het midden van de voorverwarmde oven (170 graden) en verwarm ze gedurende 12 minuten.

Urker Scholvlootje van Baarssen is een recept van Visrecepten

Dit vind je misschien ook lekker


Urker Tongetjes
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Urker Dikkoek
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Inktvissaus
Bekijk recept