Maak de venkel schoon, bewaar het fijne groen. Schil de aardappel. Snijd de venkel en aardappel in kleine blokjes. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes. Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de venkel, aardappel en bosui al omscheppend 2 minuten zachtjes aan. Voeg 6 dl water en de bouillontabletten toe en kook de groenten in ongeveer 15 minuten zachtjes gaar. Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil eraf. Snijd de basilicumblaadjes in dunne reepjes. Schep in een kom de garnalen, de geraspte schil en de basilicum door elkaar. Klop 1 dl slagroom stijf met wat zout en peper. Pureer de groenten in de bouillon met een staafmixer (of in de keukenmachine) tot een gladde soep. Roer de rest van de room erdoor en warm de soep nog even door. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de venkelsoep in vier (warme) diepe borden en schep in het midden een bergje garnalen. Schep er een lepeltje room op en garneer met venkelgroen.
Venkelsoep met Hollandse garnalen is een recept van Visrecepten