Zoek
Zure Zult
Langer dan 2 uur -
Smulweb.nl
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
10-12 varkenspoten
panklaar - 12 peperkorrelen - 1 e koreanderzaad - 12 pimentkorrelen - 4 laurierblaren - 4 kruidnagels - 1/4 kop azijn - zout - peper
1. Bedekt vlees in zwaar pot met koud water en voeg zout en peper naar smaak erbij. 2. Laat vlees langsaam koken tot gaar en makkelijk van de bot te verwijder is. 3. Voeg nu de specerijen en azijn erbij en kook verder voor 15 min. 4. Verwijder specerijen en botten van vlees en snijd het vlees in stukjes. 5. Giet deze bouillon en vlees mengsel nu in vorms en laat stollen.
TIP:
Enige gare vlees in stukjes gesneden zoals ham
kip
tong
andere gaar varkensvlees of lamsvlees
kan erbij gedaan worden. Ook kan het varkenspoten vervangen worden met een schapenhoofd en p
Bereiding
KERRIE ZULT Volg recept als hier boven beschreven, maar voeg dan de volgende ingredienten toe wanneer azijn toegevoegd wordt. 1 e kerriepoeder - 1 e suiker - en geraspt schil van 1/2 citroen Deze recept geeft nog een verfijner smaak.
Zure Zult is een recept van
Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Mosselsalade met dragon-moussaise
45 min-
Voorgerecht
Bekijk recept
Macaroni & cheese
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse groenteschotel
Bekijk recept
Mousse van kippenlever
40 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Lamskoteletjes met pittige salsa
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tortillasandwich met kip en avocado
20 min
Bekijk recept
Wit bio brood, zure room en bosvruchten
Bekijk recept
Zalmdip
10 min
Voorgerecht
Bekijk recept