Zalmcrostini met tomaat

4
< 20 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Halveer de tomaatjes in de lengte en leg ze met de snijkant naar boven in een bakblik of lage ovenschaal. Sprenkel en strooi er 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel Italiaanse kruiden en zout en peper over. Schuif de tomaatjes 10 cm onder de hete grill en laat ze in 3-4 minuten heet worden. Laat ze afkoelen tot lauwwarm. Snijd intussen de zalm in kleine blokjes. Rasp boven een kommetje 1 theelepel gele schil van de citroen en knijp er ½ eetlepel citroensap boven uit. Klop er 2 eetlepels olijfolie met de rest van de Italiaanse kruiden, de geraspte mierikswortel en zout en peper naar smaak door. Schep vervolgens de stukjes zalm erdoor. Snijd het stokbrood schuin in plakken van 2 cm dik en rooster ze onder de grill mooi goudbruin. Schep de zalmsalade op de crostini en leg er 2 halve tomaatjes op. Leg de crostini op een schaal. Wijntip: Het frisse en fruitige van een Riesling d'Alsace houdt de pittige smaak van de crostini prima in balans.

Zalmcrostini met tomaat is een recept van Visrecepten

Dit vind je misschien ook lekker

Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Lamsboutsalade met tomaat-sojasalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige tomaat-basilicumpasta
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met tomaat-appelchutney
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Zalmcrostini met citroen-dillecr me
20 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Zalmcrostini
10-20 min -
Bekijk recept