Zalmfilet in teriyakisaus

4
20 - 30 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verhit de olie in een koekenpan en bak de zalmfilets in ongeveer 3 minuten lichtbruin, keer ze halverwege. Roer de mirin of sherry met de sojasaus en suiker door elkaar en schenk dit mengsel bij het bakvet. Stoof de vis in 8 minuten zachtjes net aan gaar, keer de filets regelmatig en laat het vocht verdampen tot de filets omhuld zijn met een donker, glanzend laagje. Leg de zalmfilets met saus op vier warme borden en strooi de uiringetjes en sesamzaad erover. Lekker met (sushi)rijst en een salade van Chinese kool en rettich.

Zalmfilet in teriyakisaus is een recept van Visrecepten

Dit vind je misschien ook lekker

Wok met varkenshaasje en boerenkool
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Volcano sushi
40 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met voorjaarsgroenten
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Speklap met shiitake en sugarsnaps
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Verse zalmburgers met citroen en dragon
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gestoofde zalm met courgettesalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met citroen-kruidenolie en gebakken zalm
8 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aziatische zalmsalade
30 min-
Bekijk recept