Zalmforel in papillot

4
35 min of meer -
-
4 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Blancheer de worteltjes en sugarsnaps 4 minuten in ruim kokend water met zout. Spoel de groenten in een vergiet onder koud water en laat ze uitlekken. Verwarm de oven voor op 220 °C. Spreid op de bakplaat een groot stuk bakpapier uit en laat het overhangen. Leg er kruislings nog een stuk bakpapier op en laat dit ook overhangen. Verdeel de worteltjes en sugarsnaps hierover en leg het stuk zalmforel erop. Roer de gember, knoflook, sambal, suiker en citroenrasp met het citroensap en de sojasaus tot een sausje en schep dit over de vis. Strooi de kruiden erover. Vouw het bakpapier langs de vis omhoog en vouw het geheel dicht tot een pakketje. Bind dit eventueel vast met paktouw. Schuif de bakplaat in de oven en laat de zalmforel in 25-30 minuten gaar worden. Zet de bakplaat met de papillot zo op tafel. Lekker met gekookte krieltjes. Een ander sausje: meng 1 teentje gehakte knoflook, 2 eetlepels paprikapuree uit pot, sap van 1 sinaasappel, 1 eetlepel chiliolie, royaal zwarte peper en wat gemalen komijn.

Zalmforel in papillot is een recept van Visrecepten

Dit vind je misschien ook lekker

Ardeense forel in papillot op de barbecue met kruiden en gerookte aardappelsalade
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Papillot van dorade op Thaise wijze
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Staartvis in papillot
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Zalm in papillot à la caprese
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Vispaté parmentier
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegarneerde Zalmforel
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde zalmforel
35 min of meer -
Bekijk recept
warme terrine van zalmforel en broccoli
0 min
Bekijk recept