Zeeduivel met gesmolten kruidenboter

2
< 20 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Spoel de zeeduivel af onder de koude kraan en laat hem in een vergiet even uitlekken. Leg de zeeduivel midden in een ovenvaste schaal of magnetronschaal. Schenk de wijn erover, leg de plakjes citroen erbij en een klontje boter erop. Laat de vis in de magnetron afgedekt op half vermogen in 5-7 minuten gaar worden. De bereidingstijd is afhankelijk van de dikte van de stukken vis; hoe dikker, hoe langer de bereidingstijd. Als uw magnetron geen draaiplateau heeft moet de schaal tussentijds twee keer gedraaid worden. Laat de vis afgedekt op het aanrecht nog even nagaren. Pel en snipper ondertussen het sjalotje en de knoflook. Smelt de rest van de boter in een schaaltje in de magnetron onafgedekt in 1 minuut op vol vermogen. Roer het gesnipperde sjalotje en de knoflook erdoor en verwarm het geheel afgedekt nog 1½ minuut. Roer de groene kruiden, 4 eetlepels van het visvocht uit de schaal, een snufje zout en peper door de boter. Giet de rest van het visvocht uit de schaal. Garneer de vis eventueel met een bosje verse kruiden en partjes citroen. Geef de kruiden er apart bij. Lekker met peultjes en gekookte (nieuwe) aardappelen.

Zeeduivel met gesmolten kruidenboter is een recept van Visrecepten

Dit vind je misschien ook lekker

Runderribeye met cranberry-honingsaus
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipschnitzel met gepofte aardappel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met krokante korst
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ansjoviskarbonade met pompoen
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Visblokjes met kerrie
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kokosduivel met tropische salsa en passiesaus
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Visblokjes met vijfkruidenpoeder
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vis in salade op z’n Andaloesisch
35 min Voorgerecht
Bekijk recept