Snijd de zeeduivelfilet in blokjes van 3 cm en bestrooi ze met paprikapoeder. Kook de peultjes 2 minuten. Spoel ze in een zeef af onder koud water en laat ze goed uitlekken. Rijg de visblokjes, afgewisseld met peultjes en laurierblaadjes aan spiesen. Bestrijk ze met olijfolie. Rasp van de limoen 1 theelepel groene schil en pers de vrucht. Schil de mango, snijd het vruchtvlees in stukken en pureer het in de keukenmachine. Roer er olijfolie, limoenrasp en sap, sjalotje, rode peper en koriander door. Voeg peper en zout naar smaak toe. Verwarm een grillpan en rooster de zeeduivelbrochettes in 8-10 minuten goudbruin en gaar. Keer ze regelmatig. Serveer de mangosaus erbij. Lekker met ciabatta of witte rijst en roergebakken groene groenten. Deze spiesen kunnen ook op de barbecue! Gebruik dan wel een visklem. Wijn Een milddroge, Zuid-Afrikaanse Chenin Blanc (Steen) is fris en exotisch genoeg voor bij de mangosaus.
Zeeduivelbrochette met mangosaus is een recept van Visrecepten