Verwarm de oven voor op 160ºC. Leg de kibbeling naast elkaar in een ovenvaste schaal of op een bakplaat en laat ze onafgedekt in ca. 15 minuten warm worden of leg ze in een ruime koekenpan -met anti-aanbaklaag- en laat ze op een laag vuur warm worden. (Zonder deksel want met deksel wordt het korstje om de vis zacht!). Schil de mango, snijd het vruchtvlees los van de pit en vervolgens in blokjes. Pel en halveer de ui en snijd er zeer dunne reepjes van. Snijd de sla in dunne reepjes. Meng de azijn met een snufje zout, een snufje peper, de koriander en het kerriepoeder. Roer de olie erdoor. Hussel de reepjes sla, de blokjes mango, de reepjes ui en de dressing door elkaar. Schep de salade op 4 grote borden en verdeel de warme kibbeling erover. Lekker met volkorendriehoekjes met koriandersalsa: Rooster 4 sneetjes volkorenbrood en snijd ze diagonaal door. Prak voor de salsa in een diep bord een gekookt ei fijn en meng er 1 eetlepel citroensap, 2 eetlepels olijfolie, 1 fijngehakt bosuitje, 2-3 eetlepels fijngehakte koriander en zout en peper naar smaak door. Schep de salsa op de volkorendriehoekjes.
Zomersalade met kibbeling is een recept van Visrecepten