Spoel de garnalen in een zeef onder stromend water en laat ze goed uitlekken. Meng de garnalen in een kom met 1 eetlepel citroensap, ½ eetlepel olijfolie en zout en peper naar smaak en laat ze zo even staan. Maak de peultjes schoon en kook ze in een pan met ruim kokend water en wat zout in 3-4 minuten beetgaar. Spoel ze in een vergiet af onder koud stromend water, hierdoor blijven ze mooi groen. Snijd de paprika’s in lange repen van 1 cm breed en bestrijk ze met olijfolie. Rooster de paprikarepen met de plakjes knoflook in een grillpan mooi bruin en gaar, schep ze af en toe om. Pluk de basilicumblaadjes van de takjes. Klop in een kom de rest van de olijfolie met 1- 1½ eetlepel citroensap en zout en peper tot een dressing en schep de peultjes en paprika met knoflook erdoor. Meng op het laatst ook de blaadjes basilicum er luchtig door. Schep de salade op vier borden en verdeel de garnalen erover. Lekker met ciabatta of stokbrood.
Zomerse salade met Hollandse garnalen is een recept van Visrecepten