Rasp van de sinaasappel 1 eetlepel oranje schil. Halveer de sinaasappel en pers 1 helft uit. Snijd uit de andere helft met een grapefruitmesje de partjes los en neem ze eruit. Snijd de olijven in vieren. Wrijf de zwaardvissteaks in met zout en peper. Verhit de chiliolie in een koekenpan en bak de zwaardvissteaks in 4-6 minuten bruin en bijna gaar. Houd ze warm op een bord onder aluminiumfolie. Fruit de knoflook heel even aan in het bakvet en roer dan het sinaasappelsap met 2 eetlepels water en de sojasaus erdoor. Breng dit bruisend aan de kook en schep de olijven en stukjes sinaasappel erdoor. Warm nog heel even door. Leg de zwaardvissteaks op warme borden en schep de olijven met jus erover. Lekker met sperziebonen en couscous. Vervang de olijven eens door een eetlepel gefermenteerde zwarte boontjes. Voeg dan ook een rode peper in heel dunne reepjes toe. Wijn Verfrissend met een droge, tikkeltje exotische, Sauvignon Blanc uit Stellenbosch (Zuid-Afrika).
Zwaardvis met olijven is een recept van Visrecepten
Pesce spada in camicia con frutto della passione e spaghetti con verdure grigliate (gepocheerde zwaardvis met passievrucht en spaghetti met gegrilde groente)