Vispotje met kabeljauw, zalm, venkel, prei en krielaardappeltjes

4
20 - 30 min -
-
3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Spoel de visfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. Snijd de kabeljauwfilet en de zalmfilet elk in 8 stukken. Schaaf de venkelknolletjes in zeer dunne plakjes (met een foodprocessor). Hak het groen fijn en houd dit apart voor de garnering. Verhit de olie in een diepe pan en roerbak hierin - als de olie begint te dampen - de prei en de venkel 5 minuten op een hoog vuur. Strooi er een halve theelepel zout en een halve theelepel peper over. Voeg de krielaardappeltjes, de vis en de soep toe. Breng het geheel tegen de kook aan en laat alles op een heel laag vuur in 10 minuten gaar worden. Strooi het venkelgroen erover. Ovenvariatie: Verdeel de gebakken groenten met de andere ingrediënten over 4 ovenvaste "potjes". Dek ze af met aluminiumfolie en laat ze in een voorverwarmde oven (180° C) in circa 20 minuten gaar worden. Het is ook leuk en feestelijk om de potjes af te dekken met bladerdeeg! Tip: In plaats van de mosterdsoep kan ook 400 ml champignonsoep met wat mosterd gebruikt worden. Wijntip: Alsace Riesling, een sierlijke wijn met veel body en fruit. De beste begeleider van de meeste visgerechten.

Vispotje met kabeljauw, zalm, venkel, prei en krielaardappeltjes is een recept van Visrecepten

Dit vind je misschien ook lekker

Hartige appelbollen
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Aardappelspies met mosterd-dilledressing en spek
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Kalfsstoof met venkel en citroen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Krielaardappels met salsa verde
20 min Bijgerecht
Bekijk recept

Vispotje met witte wijn
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vispotje met groenten
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vispotje met frites
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zeeuws vispotje
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept