Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in reepjes. Verhit de olijfolie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook heel zachtjes in 10 minuten glazig. Schep de paprikapoeder en rode peper erdoor en bak de tomaatreepjes even mee. Voeg de visfond, wijn en saffraan toe en laat het geheel zachtjes 30 minuten sudderen tot nog de helft van het vocht over is. Bestrooi de stukken vis met zout en peper en leg ze met de garnalen en de mosselen in de schelp in het vocht en stoof ze in 6-8 minuten heel zachtjes gaar. Serveer met rijst en een courgettesalade. Schaaf de courgette in flinterdunne plakjes en meng ze met een dressing van citroensap, olijfolie, verse tijmblaadjes en zout en versgemalen zwarte peper naar smaak. Garneer met zwarte olijven en geroosterde pijnboompitjes. Wijn Het fris pittige van een Pinot Gris d’Alsace sluit lekker aan bij de milde kruidigheid van deze stoofpot.
Visstoofpot met saffraan is een recept van Visrecepten