Breng in een pan 4 liter water met de bouillontablet aan de kook. Verhit in een pan 2 eetlepels olijfolie. Bak de rijstkorrels al omscheppend tot ze omhuld zijn met een laagje olie. Voeg de bouillon en rijst toe en laat de rijst in ca. 20 minuten zachtjes gaarkoken. Rooster intussen in een droge koekepan de pijnboompitten of amandelschaafsel goudbruin. Schil de bleekselderij met een dunschiller en snijd het in dunne plakjes. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringetjes. Giet de paprika af en snijd ze in reepjes. Schep de bleekselderij, uiringetjes en paprika voorzichtig voorzichtig door de gare rijst. Laat de rijst afkoelen. Klop in een slaschaal de citroensap, de rest van de olijfolie en zout en peper naar smaak tot een dressing. Schep de rest van de pijnboompitten en de rijst er luchtig door.
Rijstsalade Met Geroosterde Paprika is een recept van Smulweb.nl