Oosterse Mosselpan

4
20-30 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwijder beschadigde mosselen en de mosselen die open zijn en niet sluiten als je ze tegen de aanrechtrand tikt. Pel sjalotjes en knoflook en snipper ze. Snijd de geschilde gemberwortel in dunne plakjes. Verhit de roerbakolie in een ruime wok of hapjespan. Fruit hierin de sjalotjes, knoflook en gember. Schenk de witte wijn en kokosmelk erbij en kook zachtjes 1 minuut. Voeg de mosselen toe, leg een deksel op de pan en kook zachtjes tot alle mosselen openstaan. Schud de pan af en toe. Snijd intussen de limoenen in partjes en de bosui of prei in ragfijne ringetjes. Voeg de limoen en bosui bij de mosselpan.

Oosterse Mosselpan is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Pittige mosselspiesjes met saffraanrijst
30 min-
Bekijk recept
Mosselsoep met bokbier en prei
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselpan met courgette en friet
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselen met chorizo
25 min Bijgerecht
Bekijk recept

Koolvis met Chinese groenten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse kabeljauw met noedels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse rijstschotel met makreel
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse rijstepap onder een karamellaagje
35 min Nagerecht
Bekijk recept