Mosselen Op Zeemanswijze

4
20-30 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snijd de uien en sjalotten i nscijven en breng ze samen met 1 dl wijn, de suiker en de kruiden in een groet kookpan. Voeg er de goed schoongemaakte mosselen bij en laat ze 10 minuten gaar koken. Snijd de champignons in plakjes en stoof ze in een weinig boter en citroensap. Neem de mosselen uit de schelp en zeef het vocht. Maak een witte saus met de boter en de bloem en het gezeefde kookvocht, 1 dl witte wijn alsook het het sap van een 1/2 citroen. Voeg de mosselen en de champignons bij de saus en breng op smaak. Schik de bereiding in een warme dienkom en dien op met stokbrood, bruin brood of gefrituurde aardappelen.

Mosselen Op Zeemanswijze is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Eieren Op Zeemanswijze
20-30 min -
Bekijk recept

Mosselen met mieriksworteldip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise gewokte mosselen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met mosselen en citroengras-roomsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Soep met bier en mosselen
35 min
Bekijk recept