Scampi?s Met Lenteuitjes, Knoflook

4
10-20 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Scampi?s pellen, maar het staartstukje laten zitten. Langs de rug open snijden en het zwarte darmkanaal verwijderen. Schoon spoelen, laten uitlekken en met weinig zout bestrooien. De knoflook schillen. De lenteuitjes in ringetjes snijden. De olie verhitten in een koekenpan met anti-aanbaklaag en hierin de scampi?s zo kort mogelijk om en om bakken, tot ze lichtbruin van kleur zijn. De scampi?s vervolgens in aluminiumfolie warm houden. De ringetjes lenteui in het overgebleven bakvocht goudgeel bakken. Hittebron verlagen. Het in stukjes gesneden Spaanse pepertje, knoflook uit de knijper en de tomatenpuree al roerende erbij doen. Het bier erdoor roeren en nog even verwarmen. Tenslotte de slagroom erdoor roeren en op smaak brengen met peper en zout. De scampi?s samen met de saus verdelen over voorverwarmde borden. Bestrooien met fijngehakte peterselie

Scampi?s Met Lenteuitjes, Knoflook is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Spaghetti met tomaatjes en zoete knoflook
30 min-
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min Snack
Bekijk recept
Pulled pork met venkelzaad, knoflook en citroen
315 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met kaas-garnalensaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Scampi met hummus en lauwwarme sesamvinaigrette
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Caribische rijstschotel (jambalaya)
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Scampi amuse
20 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Scampi met oregano
10 min Voorgerecht
Bekijk recept