Scampi?s pellen, maar het staartstukje laten zitten. Langs de rug open snijden en het zwarte darmkanaal verwijderen. Schoon spoelen, laten uitlekken en met weinig zout bestrooien. De knoflook schillen. De lenteuitjes in ringetjes snijden. De olie verhitten in een koekenpan met anti-aanbaklaag en hierin de scampi?s zo kort mogelijk om en om bakken, tot ze lichtbruin van kleur zijn. De scampi?s vervolgens in aluminiumfolie warm houden. De ringetjes lenteui in het overgebleven bakvocht goudgeel bakken. Hittebron verlagen. Het in stukjes gesneden Spaanse pepertje, knoflook uit de knijper en de tomatenpuree al roerende erbij doen. Het bier erdoor roeren en nog even verwarmen. Tenslotte de slagroom erdoor roeren en op smaak brengen met peper en zout. De scampi?s samen met de saus verdelen over voorverwarmde borden. Bestrooien met fijngehakte peterselie
Scampi?s Met Lenteuitjes, Knoflook is een recept van Smulweb.nl