Laat de gelatine zacht worden in koud water. Breng de visbouillon en 1 dl slagroom samen aan de kook, roer er - van het vuur af - de goed uitgeknepen gelatinebl.door en blijf roeren tot de gelatine volledig is opgelost. Laat het mengsel afkoelen tot het begint te geleren. Snijd intussen de prei in kleine snippers of smalle ringetjes en blancheer ze 1 a 2 min. in lichtgezouten kokend water. Spoel de prei direct onder de koude kraan en laat de groente uitlekken en afkoelen in een zeef. Knip de bieslook fijn. Klop de rest van de slagroom wolkig(iets dikker dan yoghurt). Spatel achtereenvolgesn de prei,de garnalen en de bieslook door het afgekoelde,liht geleerde room-bouillonmengsel en spatel er als laatste met kleine hoeveelheden tegelijk de geslagen room door. Breng de massa op smaak met zout en peper en schep het mengsel in de timbaaltjes. Zet de vormpjes minstens 2 uur in de koelkast om te laten opstijven. Stort de timbaaltjes vlak voor het opdienen op kleine borden (dit gaat het gemakkelijkst als de vormpjes een paar tellen in heet water worden gehouden. Garneer het geheel met veldsla of andere sla en kervel.