Verhit de boter in een grote pan met de helft van de ui. Voeg de helft van de peper toe en laat 3 minuten bakken tot de uien glazig zijn. Voeg de mosselen toe en zet het deksel op de pan. Laat 2 a 3 minuten koken tot alle mosselschelpen open zijn. Neem de pan van het vuur en haal de mosselen uit hun schelp. Alle mosselen die niet open zijn, gooit u weg. Zeef het kookvocht en houd dit apart. Spoel de venkel af en maak hem schoon. Verwijder de harde delen en snijd de knollen in de lengte in dikke plakken. Kook de venkel 10 minuten in gezouten kokend water met 1 el olijfolie. De venkel mag nog een beetje knapperig zijn. Verhit de rest van de olie in een tajine-schotel en fruit gedurende 1 minuut knoflook, selderij en de rest van de ui. Voeg tomaten, erwten, paprikarepen en venkel toe. Bestrooi met de rest van de peper en 6 el van het kookvocht van de mosselen. Laat afgedekt 10 a 12 minuten sudderen op een klein vuurtje. Haal het deksel weg, draai het vuur hoger en laat 3 minuten lang het overtollige vocht verdampen.
Tajine Van Mosselen Met Venkel En Erwtjes (Tunesie) is een recept van Smulweb.nl