Geroosterde Garnalen Met Komijn

4
Langer dan 2 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwijder de volgende dag de koppen en schalen van de garnalen. Halveer de garnalen in de lengte en verwijder de darmkanaaltjes. Doe ze in een met plasticfolie afgedekte kom en zet deze in de koelkast. Schrap de rest van de wortels en pers ze in een sapcentrifuge. Pers ook de 3 overige sinaasappels uit. Meng het wortelsap met het sinaasappel- en limoensap. Breng op smaak met zout en peper, giet het in een sauspan en breng aan de kook. Meng het maismeel met 2 el koud water. Voeg dit mengsel van het vuur af bij het sap en roer goed. Laat 2 uur afkoelen. Verwijder alle witte vellen van de 2 sinaasappels die u heeft geschild en snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm. Haal de kom met wortel- en sinaasappelschilreepjes uit de koelkast. Verwijder de knoflook. Voeg de blokjes sinaasappel toe en meng alles goed door elkaar. Verdeel dit mengsel over het midden van 4 borden en bestrooi het met verse koriander. Giet het gebonden wortel-, limoen- en sinaasappelsap rondom de salade en laat even trekken. Bereid intussen de garnalen. Bestrooi ze met een beetje zout, peper en de komijn. Verhit de olijfolie in een koekenpan op een vrij hoog vuur. Bak de garnalen gedurende 2 minuten onder voortdurend roeren.

Geroosterde Garnalen Met Komijn is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Wortelsoep met gember en koriander
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gestoomde visbroodjes
50 min Snack
Bekijk recept
Groentelasagne met komijnrijst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Reepjes varkensvlees in pittige saus
55 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sandwich ham met geroosterde tomaat
20 min
Bekijk recept
Spaghetti met geroosterde tomaten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept