Bestrooi de garnalen met zout en peper. Verhit 4 el van de olie in een grote koekenpan op een hoog vuur. Doe er de garnalen in en bak ze snel aan beide kanten. Schep ze uit de pan en zeg weg, Verhit de overgebleven 4 el olijfolie in dezelfde pan op een middelhoog vuur. Doe er de ui in een laat in 8-10 minuten gaar en glazig fruiten. Voeg de lente-uitjes, knoflook, oregano en desgewenst de basilicum of dille toe en bak alles nog 5 minuten. Voeg de tomaten, honing of suiker en wijn toe en laat het mengsel 8-10 minuten koken tot het dik is. Breng het mengsel op smaak met de 2 tl peper: voeg niet teveel zout toe omdat de feta vrij zout is. Verwarm intussen de oven op 200 graden. Verdeel de helft van de tomatensaus over 4 kleien soufflebakjes. Verdeel de garnalen over de 4 bakjes. Schep de rest van tomatensaus over de garnalen. Bestrooi de tomatensaus met de feta. Zet de bakjes circa 10 minuten in de oven tot de garnalen gaar zijn en de kaas gesmolten is. U kunt ook eerst de tomatensaus als beschreven maken. Doe de voorgebakken garnalen in de tomatensaus en bestrooi met de feta, leg het deksel op de pan en laat alles circa 7 minuten sudderen tot de kaas gesmolten is. Garneer met de peterselie en dien warm op.
Griekse Garnalencocktail Met Feta (uit De Oven) is een recept van Smulweb.nl