Snij de soepkreeften in stukken en bak ze aan in een sauteerpan in een beetje olijfolie. Voeg de tomatenpuree toe en laat deze even meebakken zodat het wat ontzuurt. Blus af met de vieux en 4 dl witte wijn. Laat in een grote pan de gesneden tomaten, winterpeen, prei, ui, knoflook en rozemarijn licht kleuren. Voeg de kreeft met de vloeistof uit de koekenpan en de visbouillon toe. Breng aan de kook en schuim af. Laat ongeveer een uur op laag vuur trekken en giet dan de inhoud van de pan door een zeef. Laat het geheel inkoken met de room tot het een creme-achtige substantie is geworden. Breng op smaak met peper en zout. Schil de verse gemberwortel en kook die in met 1 dl witte wijn en 100 gr suiker. Roer dit tenslotte door de soep. Rasp er, als de soep is opgeschept, een beetje verse nootmuskaat overheen.
Creme Van Kreeft (soep) is een recept van Smulweb.nl