Creme Van Kreeft (soep)

4
30-60 min -
Soep
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snij de soepkreeften in stukken en bak ze aan in een sauteerpan in een beetje olijfolie. Voeg de tomatenpuree toe en laat deze even meebakken zodat het wat ontzuurt. Blus af met de vieux en 4 dl witte wijn. Laat in een grote pan de gesneden tomaten, winterpeen, prei, ui, knoflook en rozemarijn licht kleuren. Voeg de kreeft met de vloeistof uit de koekenpan en de visbouillon toe. Breng aan de kook en schuim af. Laat ongeveer een uur op laag vuur trekken en giet dan de inhoud van de pan door een zeef. Laat het geheel inkoken met de room tot het een creme-achtige substantie is geworden. Breng op smaak met peper en zout. Schil de verse gemberwortel en kook die in met 1 dl witte wijn en 100 gr suiker. Roer dit tenslotte door de soep. Rasp er, als de soep is opgeschept, een beetje verse nootmuskaat overheen.

Creme Van Kreeft (soep) is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Sunshine soep
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Soep met pistou
35 min
Bekijk recept
Soep met bier en mosselen
35 min
Bekijk recept

Crème brûlée
180 min- Nagerecht
Bekijk recept
Crème brûlée met passievrucht
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Forel met spek en creme fraiche
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Orata al forno e paccheri con crema di avocado (dorade uit de oven en pasta met crème van avocado)
30 min-
Bekijk recept