Stoofschotel Met Mosselen En Aardappelen

4
20-30 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Stoof de groenten in witte wijn en voeg de mosselen er aan toe. Voeg een beetje zout toe. Breng het geheel met gesloten deksel aan de kook. Schud halverwege de kooktijd de mosselen op. De mosselen zijn na 5-8 minuten gaar (of na 3 keer de deksel op laten komen) Ze staan dan helemaal open. Ontdoe de mosselen van hun schelp. Bewaar het mosselvocht en zeef het. Stoof zonder te kleuren de ui in de olijfolie. Voeg er paprikapoeder, knoflook, de rode spaanse peper, tijm en laurier toe. Laat nog even stoven en voeg de droge witte wijn en het gezeefde mosselvocht. Voeg er nu de aardappelen aan toe en laat gaar worden. Naar smaak eventueel nog wat zout en peper toevoegen. Voeg er op het laatst de mosselen aan toe, bestrooi met gehakte peterselie en dien onmiddelijk op. (anders worden de mosselen taai)

Stoofschotel Met Mosselen En Aardappelen is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Aardappelpuree
30 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Saucijs met gebakken aardappelen en bloemkool
65 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte aardappel met weekendtoppings
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Griekse stoofschotel
Bekijk recept
Gestoofd konijn
2u40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Marokkaanse stoofschotel met groenten
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stoofschotel met pompoen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept