Paddestoelen-roomsoep Met Geitenkaascrostini

6
20-30 min -
Soep
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Smelt de boter in een pan en bak de ui en knoflook 5 minuten. Doe de paddestoelen erbij, leg een deksel op de pan en laat 10 minuten bakken, terwijl je er af en toe in roert
  • 2 Roer de bloem erdoor en laat nog 1 minuut bakken. Roer de sherry en de bouillon erdoor, breng aan de kook en laat 15 minuten zachtjes koken. Laat de soep een beetje afkoelen en pureer haar in een keukenmachine of mixer tot een gladde massa
  • 3 Maak intussen de crostini. Verhit de olie in een pannetje. Bak de sjalotjes en champignons 8-10 minuten tot ze zacht zijn. Laat ze goed uitlekken en doe ze in de keukenmachine. Voeg de peterse-lie toe en hak alles fijn
  • 4 Zet de gril aan. Smeer de kastanjechampignons in met olie en grilleer ze 5-6 minuten
  • 5 Rooster de sneetjes stokbrood, smeer ze in met knoflook en leg op elk sneetje een schepje geitenkaas. Leg een hoopje van het paddestoelenmengsel op de gegrilleerde paddestoelen en leg die op de crostini
  • 6 Giet de soep terug in de pan en roer de room erdoor. Breng de soep op smaak met peper en zout en warm haar langzaam op. Schep de soep in zes kommen. Leg in elke kom een crostini en garneer die met een takje kervel.

Paddestoelen-roomsoep Met Geitenkaascrostini is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Verse tomatensoep met geitenkaascrostini
0 min
Bekijk recept

Knolselderijsoep met paddestoelen
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kaasfondue met paddestoelen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tofu met paddestoelen
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met paddenstoelen en rucolaolie
Hoofdgerecht
Bekijk recept