Verhit ondertussen de olie in de braadpan, voeg de andere champignons toe en smoor ze zachtjes tot ze kleur hebben, maar wel nog stevig zijn. Doe de ui ook in de pan en fruit deze tot hij zacht is en voeg dan knoflook, nootmuskaat en peterselie toe. Spoel alle zand uit de porcino en zeef het weekwater meerdere malen door de neteldoek. Doe dit water en de porcino eveneens in de pan (bewaar een paar kleine voor de garnering). Breng het geheel aan de kook en doe het dan in de keukenmachine. Breng de kippenbouillon aan de kook. Houd een paar gesmoorde champignons apart om te garneren en doe de rest van het paddestoelenmengsel in de keukenmachine, voeg een scheutje kokendhete kippenbouillon toe en pureer het geheel. Verhit de boter in een diepe pan, roer de bloem erdoor en laat onder voortdurend roeren het mengsel zachtjes bakken tot het mengsel heel donkerbruin is (pas op dat het niet aanbrandt). Voeg de rest van de bouillon met telkens een soeplepel toe en roer onderwijl goed. Voeg het paddestoelenmengsel toe, breng het geheel aan de kook en laat het gedurende 20 minuten sudderen. Breng de soep op smaak Serveer deze gegarneerd met een paar apart gehouden paddestoelen, de grofgehakte peterselie en een scheutje creme fraiche.