1 Was de gedroogd paddestoelen grondig onder de warm kraan. Leg ze in een kommetje en giet er zoveel heet water op dat ze net onderstaan. Laat ze 10 minuten staan
2 Maak de paddestoelen schoon en snij grote exemplaren kleiner. Maak de stengeluien schoon en snij ze schuin in stukjes
3 Snij de bakbacon in reepjes en bak deze in de boter krullerig. Voeg de paddstoelen en dus ook de cantharellen toe en bak ze op hoog vuur enkele minuten
4 Knijp de geweekte en gedroogde paddestoelen goed uit (bewaar het weekwater voor in bijvoorbeeld een soep of saus) en voeg ze, samen met de stengeluien en de uitgeknepen knoflook, toe. Bak even mee. Schep de creme fraiche, zout, peper en de gehakte peterselie erdoor en laat dit mengsel even afkoelen
5 Laat het diepvriesbladerdeeg ontdooien en rol het deeg uit tot een ronde lap
6 Leg de paddestoelen in een lage vorm of schaal, maak de randen nat met water en leg het deeg erop. Lak de randen goed vast. Klop het ei los met de melk en bestrijk hiermee de bovenkant. Geef met een schaar hier en daar een knipje zodat de stoom kan ontsnappen
7 Schuif de schaal in een voorverwarmde oven van 220 graden/gasstand 5 en bak de pie in circa 20 minuten gaar en lichtbruin.