De champignons wassen of bij voorkeur met een vochtige doek schoonvegen. Donkere plekjes wegsnijden. De steeltjes voorzichtig uit de hoedjes draaien, zodat deze niet worden beschadigd.De korstjes van het brood snijden, het brood in kleine blokjes snijden en in de boter lichtbruin bakken. De broodblokjes goed mengen met het gehakt, de kruiden en de eidooiers. Op smaak brengen met zout en peper. De oven voorverwarmen op 180 graden. Een voldoende grote ovenschaal invetten. De champignonhoedjes met de opening naar boven erin zetten en vulen met het gehaktmengsel. de groentebouillon eroverheen schenken en het geheel in de hete oven (gas3:hetelucht 160 graden)in ca 20 min gaar laten worden. Variatie. Voor een fijnere saus neemt u 1 dl groentebouillon en 1 dl droge witte wijn. Het ligt voor de hand dezelfde wijn ook bij het eten te serveren.
Champignons Gevuld Met Gehakt is een recept van Smulweb.nl