Verwarm de oven voor op 200 ?C. Ontdooi het bladerdeeg. Borsten de champignons af en snij ze in plakjes. Snipper het sjalotje fijn. Verhit 1 eetlepel boter in een grote pan en bak de champignons en het sjalotje ? 5 minuten zachtjes. Pers de knoflook boven de champignons uit en bak deze 1 minuut mee. Voeg de maggi basissoep, 1 ? liter water en de tijm toe, breng deze aan de kook en laat nog 5 minuten koken. Roer de sherry door de soep en breng evt. op smaak met zout en peper. Kwast de rand van 6 ovenvaste soepkommen in met boter, schenk de kommen vol met soep. Klop de eierdooier los met 1 eetlepel water. Dek de soepkommen af met een plakje bladerdeeg, druk de rand goed vast en snij evt. mooi rond bij en bestrijk de plakjes met het eimengsel. Zet de kommen in het midden van de oven en bak in ? 15 minuten het bladerdeeg goudbruin. Serveer de soep direkt.
Paddenstoelensoep Onder Bladerdeegdeksel is een recept van Smulweb.nl