Maak de paddestoelen schoon en snijd ze in kleine stukjes. Neem van tevoren de voetjes van de paddestoelen met steeltjes weg. Verhit 2 eetlepels olie in een een koekenpan met hoge opstaande rand, een hapjepan of een wok. Fruit de uien 3 minuten in de hete olie. Voeg de knoflook toe en schep er na 1 minuut alle paddestoelen door. Laat alles, onder voortdurend roeren en omscheppen, 10 tot 12 minuten zachtjes sudderen. Schep er daarna de tuinkruiden door en voeg er wat zout en peper aan toe. Neem de pan van de warmtebron en laat de inhoud gedeeltelijk afkoelen. Bestrijk een ovenvaste schaal (quichevorm met een doorsnede van tenminste 24 cm. met een kwastje met olie. Roer in een kommetje eieren en room los. Voeg er een beetje zout en eventueel een ′vleugje′ geraspte nootmuskaat aan toe. Laat intussen de paddestoelen in een zeef uitlekken. Vang het vocht op. Roer het opgevangen vocht door het eiermengsel. Verdeel de paddestoelen zo gelijkmatig mogelijk over de bodem van de schaal. Schenk het eiermengsel er over. Plaats de schaal in het midden van de tot 180 graden voorverwarmde oven. Wacht tot het eiermengsel is gestold en een fraai goudbruin korstje op de taart is verschenen.
Paddestoelentaart Uit Estland is een recept van Smulweb.nl