Stoom de aardappels 16 tot 20 minuten tot u er gemakkelijk met de punt van een mes in kan prikken. Haal intussen de oesters voorzichtig uit hun schelp, vang het vocht op, doe het in een steelpannetje (niet van aluminium) en breng aan de kook. Laat de oesters hierin 20 seconden pocheren. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en doe ze in een verwarmde kom. Dek de kom af en houd de oesters warm. Zeef het vocht van de oesters door een kaasdoekje (zo′n 1,5 dl), giet het terug in de schoongeveegde pan en kook het in tot 1 eetlepel stroperig vocht. Voeg daaraan de wijnazijn toe en laat 30 seconden koken. Neem de pan van het vuur. Borstel de truffel schoon. Schil hem en bewaar de schil voor een ander gerecht. Rasp de truffel. Snijd de nog hete aardappels in dunne plakjes, doe deze in een slakom en strooi er de truffelstukjes over. Giet de olie in de steelpan met het ingekookte oestervocht en klop op met een vork. Giet de helft van dit mengsel over de aardappel en truffel en meng alles voorzichtig dooreen.
Lauwe Oestersalade Met Truffel is een recept van Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Truffelgnocchi met haricots verts, ei en fricandeau