Engelse Appelpie

4
Langer dan 1 uur -
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Laat de rozijnen weken in de rum. Verdeel het deeg in 2 ongelijke delen. Rol de grootste helft uit en bekleed daarmee de bodem van de natgemaakte "zoete" Romertopf. Snijd de geschilde appels in plakjes en vermeng ze met het citroensap, de kaneel, het gemberpoeder, de suiker, de jam en de rozijnen. Vul het deeg met het appelmengsel. Rol het overgebleven deeg uit en bedek hiermee de appels. Prik het deeg hier en daar in. Leg de deksel op de schotel, plaats hem in een koude oven, stel de oven in op 220 C en bak het deeg in ca 5 kwartier gaar.

Engelse Appelpie is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

APPELPIE
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Engelse Appelpie
Langer dan 1 uur - Nagerecht
Bekijk recept

Engelse vispastei
30 min-
Bekijk recept
Engelse afternoon tea
2 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemberkrullen
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Engelse zalmboter
50 min Lunchgerecht
Bekijk recept