Pel en snipper de ui. Snijd de prei in ringen en was die in een vergiet en laat goed uitlekken. Pers de citroen uit. Was de appels en haal met een appelboor het klokhuis eruit. In een kopje rozijnen, gembernat en kleingesneden bolletjes mengen met citroensap en suiker. Vul de appels met het rozijnenmengsel. Haal de Römer Topf uit het water. Leg de ui en de prei onderin. Bestrooien met wat zout en peper. De karbonades inwrijven met zout en mosterd en leg ze op de groenten. Zet op elke karbonade een gevulde appel. Sprenkel de Calvados in de appels. Maak van bouillonpoeder en 1 dl kokend water de bouillon en schenk dit in de Römer Topf. Zet het deksel erop en zet in de koude oven. Schakel de oven in op 200 graden C en verwijder na een uur de deksel. Laat de karbonades in een kwartier kleuren. Garneer de schotel met wat fijngehakte peterselie. Lekker met rode kool en aardappelpuree.
Karbonaadjes Met Appel En Calvados In De Römer Topf is een recept van Smulweb.nl