Snijd de courgettes in plakken van 3 cm en halveer ze. Was de tomaten. Pel de teentjes knoflook en de ui. Snipper de ui. Bak het spek in een droge koekenpan op een laag vur uit (5 min.). Bak ui en hele tenen knoflook in 3 min. mee. Voeg 1/2 tl peper en de rozemarijn toe. Spoel de kip af met koud water. Droog de kip en vul deze met het knoflookmengsel en leg ′m in de romertopf met de courgete en de tomaatjes eromheen. Verdeel de boter er in klontjes over. Bestrooi de groenten met zeezout. Plaats de Romertopf in de oven tot de kip gaar is (ca. 1 1/2 uur). haal de knoflookvulling uit de kip en maal of hak deze fijn. Meng het knoflookmengsel in een pannetje met de creme fraiche en giet het vocht uit de Romertopf erbij. Breng de saus tegen de kook aan en voeg zout en peper naar smaak toe. Verdeel de kip in stukken en serveer met groenten en saus.