Snijd het vlees in stukken. Pel de uien en snijd ze in ringen en snijd de gepelde tenen knoflook doormidden. Verhit in een grote braadpan de olijfolie en bak het vlees hierin rondom bruin. Voeg er dan de uien en de knoflook bij en bak deze kort mee. Blus alles af met de rode wijn. De Romertopf goed onder koud stromend water houden en uit laten lekken. Giet de tomaten af in een zeef en vang het vocht op. Vermeng de uitgelekte tomaten met de oregano, zout en peper en leg deze op de bodem van de Romertopf. Daarover verdeelt u het vlees/uien mengsel. Giet er ook het braadvocht bij. Verdeel de laurierblaadjes en de kruidnagelen over het vlees. Bestrooi alles met peper en zout. Doe het deksel op de schaal en zet deze in een NIET voorverwarmde oven die u instelt op 220?. Neem na 1 uur de deksel van de schaal en voeg wat van het apart gehouden tomatenvocht bij het vlees. Temper de oven nu tot 150?. Laat alles met het deksel op de schaal, nog ongeveer 1 uur garen.
Griekse Stifadosschotel is een recept van Smulweb.nl