Kip Calcutta

4
Langer dan 2 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

In de Romertopf enkele klontjes boter leggen en hierop de stukken kip schikken. De deksel op de schotel leggen, deze in een koude oven plaatsen, die op 220 C. instellen en hierin 40 min. laten smoren. De sinaasappels schillen, in kleine stukjes snijden, vermengen met de kerriepoeder, nootmuskaat, gemberpoeder, suiker en een weinig citroensap. Dit mengsel over de kip uitgieten, de schotel weer sluiten en de kip nogmaals een uur laten sudderen. Het vocht in een pannetje gieten, afmaken met de zure room, de chutney en eidooier. Intussen de kip in de oven zonder deksel een bruin korstje laten krijgen in ca. 10 min.

Kip Calcutta is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Kip Calcutta
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept
Kip Calcutta
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Moederdagrecept Roerei Calcutta
0-10 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Jhal Fraizi
0 min
Bekijk recept

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept