Dit recept is klaargemaakt in de smulpot, dit is een lemen stoofpot van poreus aardewerk, je moet hem van tevoren 10 minuten in koud water zetten. 1. Zet de pot 10 minuten in koud water, en droog hem daarna enigszins af.
2. Controleer of de kip van binnen goed is schoongemaakt.
3. Zout hem aan de binnenkant en doe er een flinke scheut cayennepeper bij en stop wat kruiderij (tijm peterselie en laurier in zijn binnenste)
4. Giet in de smulpot 3 eetlepels olijfolie en leg er de knoflooktenen bij. ( minder mag natuurlijk ook)
5. Verder erbij de fijngemaakte rozemarijn, tijm, laurier de fijngehakte peterselie en bleekselderie en verspreid in de pot.
6. Leg de kipfilet erop en wentel hem enige malen in de geurige olie.
7. Zet de smulpot met de deksel erop in een koude oven en zet deze aan op middelwarmte.
8. Laat 2 uurstoven, zonder de schotel aan te raken, laat staan er in te kijken!
9. De knoflooktenen onder in de pot hebben een soort puree gevormd met de kruiden die je des gewenst op een sneetje geroosterd brood kunt smeren.
Kip Met 40 Knoflooktenen is een recept van Smulweb.nl