Bretonse Koteletten

4
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Doe de pruimen in een pan en giet er 2,5 dl wijn over. Laat een nacht wellen. Leg de karbonades in een kom. Geef er tijm, dragon en laurier bij en schenk er de rum en de rest van de wijn over. Voeg nog wat zout, peper en paprikapoeder toe en laat een nacht marineren. Laat de karbonades uitlekken. Droog ze af met keukenpapier. Smelt de boter in een pan en sauteer de karbonades snel aan beide kanten bruin. Voeg dan het vocht van de marinade toe en zodra dit heet is, steek het in brand. Zet dan het deksel op de pan en laat 20 minuten op zacht vuur sudderen. Gedurende deze tijd halen we de pruimen uit de wijn, snijden ze doormidden en halen de pitten er uit. Als de karbonades klaar zijn leggen we ze in een voorverwarmde schaal en houden ze warm. Zet het vuur hoog onder de pan, voeg de slagroom bij het vocht, meng goed en schraap alle aanbaksels van de bodem. Voeg er de pruimen bij en laat het wat reduceren tot er een cremige saus ontstaat. Leg de pruimen in het midden van de serveerschaal, omring ze met de karbonades, passeer de saus en schenk deze over de karbonades.

Bretonse Koteletten is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Lamskoteletjes met pittige salsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenskoteletten op Griekse wijze
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse lamskoteletten
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stamppot van groene kool met worst en koteletten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept

Geitenkaastosti met tijmhoning
15 min Snack
Bekijk recept
Mojitotaart
2 uur-
Bekijk recept
Kiwi-lime pie
45 min-
Bekijk recept
Marsepeinkusjes
20 min Snack
Bekijk recept