Snijd de varkensfilet aan een lange zijkant open, maar laat het vlees aan de andere kant nog aan elkaar zitten. Klap open en besmeer de binnenkant met mosterd. Doe er de appelvulling in, klap de helft weer terug en bind het op zoals bij een rollade. Zorg dat er geen appelvulling uit kan. Verhit een klont bakboter in een braadpan en braad de filet op hoog vuur even kort aan. Laat het vlees daarna op zacht vuur, met het deksel op een kiertje, in ca. 45 min. gaar worden. Keer het zo nu en dan. Als het te bruin dreigt te worden nog een klontje boter toevoegen of een beetje appelsap of cider. Als het vlees klaar is op een vel aluminiumfolie leggen en beide kanten bestrooien met zout en peper. Vouw de folie rondom het vlees dicht en laat 10 min. rusten. Maak onderwijl de saus: voeg de cider (of appelsap) toe aan de braadboter samen met de creme fraiche. Voeg een beetje bouillonpoeder toe en een theel. mosterd (of meer, gewoon even proeven). Laat dit wat inkoken.