Finse Zalm

4
20-30 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Was de venkelknol en hak hem fijn. Pers de citroen uit. Bestrooi de moten zalm met peper en zout en wentel ze door de bloem. Smelt de boter in een pan en als ze heet is, sauteer dan de moten vis aan beide kanten bruin, voeg dan de venkel toe, zet de deksel op de pan en laat het 10 minuten op zacht vuur smoren. Geef er hierna wat citroensap bij, de room en 1/2 dl water, zout en peper, zet de deksel weer op de pan en laat 15 minuten zachtjes stoven. Haal dan de zalm uit de pan, laat hem uitlekken, leg de moten op een voorverwarmde dienschaal en houd ze warm. Laat de saus op hoog vuur reduceren en controleer de smaak. Corrigeer deze eventueel. Geef de saus over de zalm en serveer.

Finse Zalm is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Zalm broccoli schotel
25 min+ 15 min oventijd - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenteschotel met zalm en venkel
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met venkelsalade
30 min-
Bekijk recept
Warme salade uit de wok
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept

Finse Appeltaart
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Finse Blauwe Bessen Taart
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept
Finse Zalmsoep
10-20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Traditionele Finse vissoep
0 min
Bekijk recept