Doe de tournedos in een schaal, strooi er tijm, laurier, salie en venkel over, sprenkel er de helft van de olie over en laat 1/2 uur marineren. Schil de ui en hak die fijn. Smelt de boter in een pan en sauteer hierin de ui, voeg er dan de rijst bij, geef er dan 1,5 dl water bij, zout en het bouquet garni. Zet het vuur hoog. Zodra het kookt zetten we het deksel op de pan en schuiven de pan in een oven van 200 graden C. gedurende 20 minuten. Breek ondertussen de eieren en klop ze los. Voeg er de bloem bij, meng goed zodat er een glad deeg onstaat. Geef er zout en peper bij. Was de aubergine en snij ze in rondjes van 0,5 cm dik. Was de tomaten. Haal de rijst uit de oven, verwijder het bouquet garni, maak de rijst met een vork los en houd hem warm. Doe de tomaten in een ovenvaste schaal, geef er de rest van de olie over. Laat ze tien minuten sauteren in de oven. Zorg voor een friteuse van 180 graden. Haal de schijven aubergine door het deeg en bak ze in de friteuse mooi bruin. Laat ze uitlekken en houd ze warm. Haal de tomaten uit de oven en houd ze warm. Geef zout en peper over de tournedos en zet deze onder een hete grill gedurende 3 minuten aan elke kant. Leg ze op een voorverwarmde schaal, omring ze met rijst, tomaten en aubergine en serveer.
Tournedos Imam Bayildi is een recept van Smulweb.nl