Verhit de oven tot 180 graden . Beboter een rond taarblik van 25 cm doorsnee licht in en leg een rond vel vetvrij papier op de bodem. Doe de eieren, eierdooier, suiker, boter en honing in een kom en roer er een witte, schuimige massa van , met de elektrische mixer . Roer er beetje bij beetje de melk erdoor . Zeef er de bloem met het bakpoeder en zout boven en spatel alles met een metalen lepel dooreen. Voeg de vanille toe. Snijd 3 peren zonder klokhuis in blokjes en roer ze erdoor. Giet het bslag in het taartblik. Snijd de rest van de peren in dunne plakjes en leg ze erop. Zet het gebak 45 minuten in de oven of tot het gerezen en goudbruin is. Haal het uit de oven, laat her in het blik afkoelen en verwijder het blik. Maak desgewenst het glazuur door de jam met wat water te mengen en voorzichtig te verhitten magnetron) Bestrijk er de bovenkant van de taart mee.