Doe de boter en de bloem in een keukenmachine en zet de pulseerknop kort aan tot het mengsel op broodkruim lijkt. Voeg de zure room toe en meng met de pulseerknop tot het deeg samenhangt. Verpak het deeg in plasticfolie en leg het 20 minuten in de koelkast. Rol het koele deeg uit tot je er een ondiepe vorm met losse bodem met een doorsnede van 20cm mee kunt bedekken. Zet het blik 20 minuten in de koelkast. Bekleed het deeg met aluminiumfolie en vul de vorm met blindbakbonen. Bak de bodem 15 minuten. Verwijder het folie en de bonen en zet het deeg nog 5 minuten in de oven. Laat de bodem afkoelen tot kamertemperatuur en zet de oven op 210 graden C. Halveer de pruimen en verwijder de pitten Leg de pruimen naast elkaar in een ovenschaal en voeg suiker toe afhankelijk van hoe zuur de pruimen zijn. Leg er klontjes boter op en zet ze 20 minuten in de oven tot ze gaar maar nog steeds stevig zijn. Laat ze afkoelen en bewaar het braadvocht. Vul de deegboden met de masvarpone (verdun heel dikke mascarpone met wat pruimenlikeur) Leg de pruimen erop (met het schilletje onder of boven, afhankelijk van wat de mooiste kant is) Kook het braadvocht in en giet het over de taart. Serveer direct.
Pruimentaart Met Mascarpone is een recept van Smulweb.nl