Italiaanse Pastataart

30-60 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Haal 6 bevroren deegplakjes met een mes van elkaar. Laat de deegplakjes 5-10 minuten ontdooien en verwijder de folie. Kook de macaronischelpjes in ruim water met zout en 1 el olijfolie beetgaar. Giet de macaroni daarna af. Vorm van de lapjes op een met bloem bestoven werkvlak een vierkante lap van ca. 40 cm. Bekleed de ingevette springvorm met de deeglap en laat de deeglap over de rand van de springvorm hangen. Prik de deegbodem hier en daar met een vork in. Bestrooi de bodem met paneermeel. Verwarm de oven voor op hete lucht 190?C, conventioneel 210?C. Ontvel de tomaat en snijd het vruchtvlees in blokjes. Pel de ui en snipper deze. Snijd de salami, courgette en de aubergine in blokjes. Verdeel de champignons in plakjes. Fruit de ui in 1 el olijfolie. Voeg de geperste knoflook, de salami en de groenten toe. Roer de room en de kaas door het groentemengsel. Voeg peper, zout, basilicum en de macaronischelpjes toe. Schep de pastavulling op de deegbodem. Leg het overhangende deeg er losjes overheen en vouw de bovenzijde verder dicht. Zorg ervoor dat hier en daar een kleine opening blijft of prik het deeg op enkele plaatsen in. Klop de eidooier los met 1 el water en bestrijk de bovenkant van de taart ermee. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 35-40 minuten goudbruin en gaar.

Italiaanse Pastataart is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Zomerse pastataart
30 min-
Bekijk recept
Pastataart met ham en kaas
Bekijk recept
Pastataart
30-60 min -
Bekijk recept
Gegratineerde Pastataart
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Italiaanse verrassingsballetjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse aardappelsalade
30 min-
Bekijk recept
Italiaanse sinaasappeltrifle
85 min- Nagerecht
Bekijk recept
Italiaanse plaattaart
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept