Voeg alle ingredienten voor het kruimeldeeg samen en kneed tot je een glad deeg krijgt. Laat het deeg 15 min. rusten in de koelkast. Bestuif het werkvlak met bloem en rol het deeg uit tot een dikte van 2 mm. Beleg hiermee de twee taartvormpjes. - Meng alle ingredienten voor het frangipanebeslag en roer tot je een mooi samenhangend deeg krijgt. Spuit met behulp van een spuitzak het frangipanebeslag spiraalvormig op de kruimeldeegbodems. Bak beide bodempjes 15 a 20 min. in een voorverwarmde oven op 200 gr.C. - Doe de suiker en het water in een pannetje en breng dit mengsel aan de kook. Laat het afkoelen en voeg dan een beetje likeur toe. Als de bodempjes volledig zijn afgekoeld, bestrijk je ze met de suikersiroop. - Meng de mix voor de banketbakkersroom met de melk. Spuit met behulp van een spuitzak de room spiraalvormig op de bodempjes. Leg hierop de mandarijnpartjes. - Doe voor de Italiaanse meringue ca. 1/3 van de suiker, het zout en het citroensap bij de eiwitten en klop op. Als het schuim wat dikker begint te worden, voeg je not 1/3 van de suiker toe. Blijf verder kloppen tot het schuim volledig is opgeklapt. Meng dan voorzichtig het laatste gedeelte van de suiker onder het schuim. Spuit het schuim met een spuitzak en een gekartelde spuitkop spiraalvormig op de mandarijnpartjes, zodat de taartjes tot boven gevuld zijn. Bestuif lichtjes met poedersuiker en plaats de taartjes onder de grill tot het schuim lichtjes bruin kleurt.
Italiaanse Mandarijntjestaart is een recept van Smulweb.nl