Zet koffie of espresso van de vier schepjes koffie en de mix van water en brandewijn. Meng de mascarpone met de suiker, vanillesuiker en de eierdooiers tot een romig mengsel. Schil de peren, verwijder het klokhuis en mix het vruchtvlees tot een fijne mousse. Klop de eiwitten en spatel de sneeuw door de mousse van peren. Spatel deze massa voorzichtig door het mengsel met de mascarpone. Gebruik een ovenschaal of een grote aluminium bak om de lagen in op te bouwen. Giet de straffe koffie in een diep bord en doop een voor een de lange vingers met de niet-gesuikerde kant in de koffie. Zorg ervoor dat de koekjes net genoeg koffie opnemen (niet te lang laten weken, anders wordt de tiramisu te nat). Leg een laag van de gedrenkte koekjes met de gesuikerde kant naar onder op de bodem van de schaal en giet er een flinke laag mascarponemengsel over. Bouw de tiramisu op deze manier voort op en eindig met een laag mascarponemengsel. Dek de bovenkant af met huishoudfolie en zet alles een nacht in de koelkast. De tiramisu voor het opdienen bestuiven met chocoladepoeder. Opdienen met koffie en een glaasje Poire Williams of zoete wijn.
Tiramisu Poire Williams is een recept van Smulweb.nl