Vlees met ui, koenjit, gember en kaneelstokje in de pan doen, water toevoegen tot het bijna onder staat, peper en zout toevoegen naar smaak. Aan de kook brengen en 1,5 uur laten stoven. Gedroogd fruit erbij doen, en mee laten wellen in het kookvocht. Nu kan het gerecht eventueel bewaard worden tot de tijd dat je het serveert, makkelijk een tot drie dagen. Bereiden: Amandelen desgewenst even in brokjes stampen en met het sesamzaad in een droge pan roosteren tot het sesamzaad begint te kleuren, dan in een schaaltje bewaren. De stoofschotel zo nodig weer opwarmen, laten inkoken tot er een bodem vocht tussen vlees en fruit staat, die enigszins stroperig is. Kaneelpoeder over de schotel strooien. Honing in een grote soeplepel doen, hierin wat kookvocht met de honing mengen en dit over de schotel sprenkelen. Amandelen en sesamzaad erover strooien en het is klaar. Variatie: met doorregen rundvlees kan het ook, dan moet het wel drie tot vier uur stoven voor het echt lekker mals is en liefst ook een nachtje rusten.
Lamstajine Met Vruchten is een recept van Smulweb.nl