Zoek
Roedjak
20-30 min -
Smulweb.nl
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1/4 komkommer2 bijna rijpe appelen1/2 ananas100 gr. kruisbessen (niet te rijp) of 100 gr. aalbessen
afgeristVoor de saus:2 theel. sambal oelek of sambal trassi2 a 3 eetl. goela djawa
geraspt1 a 2 eetl. ketjap manis1 a 2 eetl. watermespuntje zout1 eetl. keukentamarinde (asem) Voorbereiding Wrijf de sambal met de suiker
zout en tamarinde tot een brij.Maak het af met de ketjap en een beetje water. Bereidingswijze Schil de vruchten en de komkommer.Snij ze (behalve de bessen) in grove schijfjes en meng ze door de saus. Serveertips De vruchtenvariaties zijn in Indonesie oneindig.Men kan de in dit recept opgegeven vruchten varieren met halfrijpe tomaten en halfrijpe pruimen.Selamat m
Bereiding
Schil de vruchten en de komkommer.Snij ze (behalve de bessen) in grove schijfjes en meng ze door de saus.
Roedjak is een recept van
Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Daging roedjak
145 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Roedjak met mango
25 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Vlees Met Boemboe Roedjak
Langer dan 2 uur -
Voorgerecht
Bekijk recept
Babi Roedjak
30-60 min -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Daging roedjak
145 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Roedjak met mango
25 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Vlees Met Boemboe Roedjak
Langer dan 2 uur -
Voorgerecht
Bekijk recept
Babi Roedjak
30-60 min -
Hoofdgerecht
Bekijk recept